Kuriosa

Vår resa

För en del år sedan släppte vi vår första deckare. Det var i "Kapellet" i fiskebyn Sörfjärden, Hälsingland. Hudiksvalls tidning var på plats, vi fick en halv sida. Idag har vi gett ut fyra deckare (Brunnen, Hiss 13, Hämnd och Mördarens leende, fyra ljudböcker på förlaget Lind & Co (Ondskans vatten, Dödligt fusk, Hämndens dagar och Mördarens leende). Vi har nu också gett ut böckerna som e-böcker på det danska förlaget Saga Egmont.

Skrivarlyan

Arbetet inleddes för några år sedan på Ceylon, inte ön utanför Indien, utan i ett litet sommartorp mellan Gnarp och fiskebyn Sörfjärden i Hälsingland. En radioreparatör med smeknamnet Ceylon hyrde tidigare huset. Bröderna skriver för skrivandets egen skull, också ett lustfyllt bearbetande av minnen från storebroderns leverne.

Nobelpriset

Koppling till Nobelpriset. Bröderna är uppväxta på Södermalm i Stockholm. Somrarna tillbringade de i Sorunda söder om Stockholm. Granne var författaren Moa Martinson som blev förtjust i deras pappa Gusten. Pappan avled hastigt när bröderna var små. Moa Martinsons son Olle (Olof) fick senare ihop det med brödernas mamma Tyra. Moa Martinson var i många år gift med författaren Harry Martinson som 1974 tilldelades Nobelpriset i litteratur ...

Arbetsmaterial

Från del 2 Hiss 13

Ljudbok Dödligt Fusk 2019

 Södersjukhuset

Krissjukhuset under Södersjukhuset.

Från del 3  Hämnd

Ljudbok Hämndens dagar 2020

Södermalm

A. Hjalmar Lunds bostad. Maria Prästgårdsgatan 1B.

B. Laleh Forss bostad. Bastugatan 19.

C. Södermalms polisstation Torkel Knutssonsgatan 20.

D. Stora Vikingen. Hornsgatan 35.

E. Eriksdalshallen. Ringvägen 70.

F. Mariaberget.Monteliusvägen.

G. Swedenborgs Antik. Swedenborgsgatan 5A.

H. Familjerådgivningen. Varvsgatan 19 nb.

Från del 4 Mördarens leende

Familjekarta

I del 4 kretsar handlingen kring Blanka H:s familj. Genom att använda Göstas kunskaper som familjeterapeut har han därför gjort denna familjekarta. Bilden gör det lättare för oss att hålla reda på hennes relationer, personers åldrar och hennes partners under skrivandet.

Polisstationen 

Torkel Knutssonsgatan 20 

  • I del 1 och del 2 i vår serie arbetar poliserna på Kungsholmen i Stockholm. I del 3 och 4 har de blivit förflyttade till Södermalm.

         Klockan 15.00 är alla poliser på stationen för fikarast.