E-böcker

Förlaget SAGA Egmont

Deckarserie med poliserna 

Hans Hjalmar Lund och Laleh Forss

Ondskans vatten

Författare: Gösta Emtestam, Lennart Emtestam


Kom som e-bok 2021-02-09.

Ett lik har hittats i den lilla byn Lunde i Kramfors. Huvudet flöt omkring med likstela ögon i brunnens grunda vatten när de två pojkarna upptäckte det.
Ledtrådarna är få och det enda man har att gå på är en gåtfull man med hund som skymtades kvällen innan dådet. Mordutredarna Hjalmar Lund och Laleh Forss blir inkallade från Stockholmspolisen. De kastar sig bakom ratten och Hjalmar kör bokstavligen i 140. Brottet ska lösas och det finns ingen tid att förlora.
"Ondskans vatten" är den första delen i serien om polisduon Hjalmar Lund och Laleh Forss.

Följer polisduon Lund och Forss i såväl deras polisliv som deras privata äventyr. 

Dödligt fusk

Författare: Gösta Emtestam, Lennart Emtestam

Kom som e-bok 2021-02-09.
I hissen märkt med siffran tretton hittas en styckad kropp. Mitt bland patienter och folk i ständig rörelse på Södersjukhuset. Mordutredarna Hjalmar Lund och Laleh Forss sätts på fallet. Men vem har haft incitament att mörda en läkare och vad är det för en kallblodig typ som dumpar likdelarna i en hiss?
"Dödligt fusk är den andra delen i serien om polisduon Hjalmar Lund och Laleh Forss.

Följer polisduon Lund och Forss i såväl deras hektiska deckarliv som deras privatliv. 

Hämndens dagar

Författare: Gösta Emtestam, Lennart Emtestam

Kom som e-bok 2021-02-09.
När städerskan väl har vant sig vid ljuset i den lilla gymnastikhallen möter hon en syn hon aldrig kommer att kunna gömma. I handbollsmålets ribba hänger ett lik. Stelt och livlöst.
Liket i gymnastikhallen sätter igång en brådskande utredning som leds av kommissarie Hjalmar Lund och hans kollega Laleh Forss. Men samtidigt som utredningen blir alltmer invecklad möter de båda poliserna personliga utmaningar. Hjalmar tror sig äntligen ha hittat den stora kärleken och Laleh tampas med skuldkänslor över att inte kunna tillbringa mer tid med sina barn. Går det att uppfylla de förväntningar som finns på hemmaplan och samtidigt möta de krav som utredningen ställer?
"Hämndens dagar" är den tredje delen i serien om polisduon Hjalmar Lund och Laleh Forss.