Karaktärerna


Laleh Forss och Hjalmar Lund

Laleh är skild, har två mellanstadiebarn, en dotter och en son. De är folkbokförda hos pappan i Älvsjö. Föräldrarna har gemensam vårdnad med helgumgänge hos Laleh. Hon är singel och tycker människors kön inte bestämmer vem hon vill vara tillsammans med. Hon bor på Bastugatan på Södermalm i Stockholm. Mamman är från Bollnäs och Laleh är uppväxt i Hälsingland. Pappan är från Iran och bor idag i New York med sin nya familj.
Som alla författare lånar vi material från det verkliga livet till våra uppdiktade kriminalromaner.


När vår författarresa startade i skrivarstugan bestämde vi att huvudkaraktärerna skulle likna dessa två duktiga kändisar. 

Hjalmar är skild, har två vuxna barn med olika mammor. Dottern är äldst och hon blev bortadopterad som liten medan sonen har haft sporadiskt umgänge med Hjalmar under uppväxten. Hjalmar är singel och kämpar med relationen till åklagaren Charlotte Stierna. Han bor på Maria Prästgårdsgatan på Södermalm i Stockholm. Mamman var från Södermalm och pappan var från Östermalm. Hjalmar är uppväxt på Södermalm och han hette tidigare Lindström.

Återkommande karaktärer i våra böcker


Poliser

Tyra Stjernkvist. Intendent.

Hjalmar Lund. Kommissarie.

Laleh Forss. Polisinspektör.

Sture Berg. Polisinspektör.

Jelena Smirnova Persson. Polisassistent.

Adam Rask. Fd polisassistent. Civilanställd.

Jim Falkenborg. Fd polis. Bingoutropare.

Övriga

Annica Karlsson. Familjeterapeut.

Gunnar Lindström. Familjeterapeut.

Leif Lindström. Läkare.

Charlotte Stierna. Åklagare. 

Irmeli Aho. Antikhandlare.

Jakob Brodsky. Advokat.

Sten Rotvall. Obducent.


Hans Emtestam och Rudolf Eriksson

(Hans Hjalmar Lund)


Hjalmar Lund lånar drag från Hans och Rudolf.Vår bror Hans utanför hans antikaffär på Swedenborgsgatan på Södermalm. (Stockholm 2003)
Farfar Rudolf  och farmor Mia utanför deras antikaffär på Birger Jarlsgatan med äldsta sonen Harry.         (Stockholm 1907 )

Elitloppet

Solvalla (Valla)

Hasse spelade ofta på Solvalla och här sitter vi bröder (Gösta, Hasse och Lennart) på restaurangen för en del år sedan. Det var årets största travtävling denna dag; Elitloppet och vi fick faktiskt in V75 tillsammans. Kommissarie Hjalmar Lund tycker om att spela på hästar och han går ofta på "Valla".